Halvat lennot‎ > ‎

EasyJet

EasyJet (EasyJet airline company limited) on halpalentoyhtiö, jonka kotikenttä on Lontoon Lutonin lentokenttä. EasyJet on perustettu vuonna 1995. Aluksi yhtiöllä oli käytössä kaksi GB Airwaysilta liisattua Boeing 737-200 lentokonetta, ja se lensi vain Lutonin sekä Glasgow'n ja Edinburgh'n välillä. Vuonna 1998 EasyJet osti sveitsiläisen TEA Switzerlandin ja muutti sen nimeksi EasyJet Switzerland. Vuonna 2002 yhtiö osti British Airwaysin omistaman Go Fly -halpalentoyhtiön.

Nykyään EasyJet lentää säännöllisesti yli sataan kohteeseen, jotka sijaitsevat Euroopan eri lentokentillä. Yrityksen perusti kyproksenkreikkalainen Stelios Haji-Ioannou. Yhtiö on listattu Lontoon pörssiin. EasyJetin merkittävin kilpailija on irlantilainen Ryanair. EasyJetin strategia on lentää Euroopan johtaville lentokentille halvalla. Se tarjosi ensimmäisenä brittiläisenä lentoyhtiönä mahdollisuuden ostaa lentolippuja internetistä. EasyJetin asiakkaita ovat niin liikemiehet kuin lomamatkailijat. Vuonna 2008 EasyJetillä lensi yli 44 miljoonaa matkustajaa.

Yhtiön laivastoon kuuluu kaksi konetyyppiä, Airbus A320 ja Boeing 737. Yhteensä EasyJetillä on 166 lentokonetta. EasyJetin lentokoneiden keski-ikä on noin 3 vuotta.

EasyJetin arkea voi seurailla Lentokentällä (Airline UK) -televisiosarjassa, joka näkyy Suomessa TV Viisi -kanavalla.

EasyJet on lentänyt Suomeen marraskuun alusta 2008 lähtien. Päivittäinen reitti Lontoon Gatwickilta Helsinki-Vantaalle ja takaisin lennetään arkipäivisin Airbus A320 koneella ja viikonloppuisin la/su 156-paikkaisella Airbus A319 -koneella. Reitti kuljetti ensimmäisen toimintakuukautensa aikana 8000 matkustajaa.

Lähde: Wikipedia (Viitattu 20.4.2009)

Comments