Halvat lennot‎ > ‎

Finnair

Finnair lentää Helsingistä Heathrowin kentälle ja käyttää terminaalia 3.

Tietoa yhtiöstä:

Finnair Oyj (IATA: AY, ICAO: FIN, kutsukoodi: Finnair) on suomalainen lentoyhtiö, joka harjoittaa reitti- ja lomalentoliikennettä kotimaassa ja ulkomailla. Yhtiö perustettiin 1. marraskuuta 1923 nimellä Aero O/Y. Finnair on maailman kolmen vanhimman edelleen toimivan lentoyhtiön joukossa.

Finnair on yksityisoikeudellinen, julkinen osakeyhtiö, jonka osakekannasta Suomen valtio omistaa enemmistön. Yhtiö on näin ollen valtionyhtiö. Finnairin kotipaikka on Helsinki ja sen pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Yhtiö on listattu Helsingin pörssiin 1989.

Finnair-konsernin toimialat ovat reitti- ja lomalentotoiminta, tekniset ja maapalvelut, catering-toiminta, matkatoimistoala sekä matkailualan tieto- ja varauspalvelut. Finnair-konsernin palveluksessa työskentelee noin 9 000 henkilöä, joista suurin osa Suomessa.

Finnairin tytäryhtiöitä ovat muun muassa Aurinkomatkat Oy, Suomen Matkatoimisto Oy ja maapalveluyhtiö Northport Oy. Finnair hankki syksyllä 2003 omistukseensa ruotsalaisen Nordic Airlink -lentoyhtiön, josta se muokkasi FlyNordic AB -halpalentoyhtiön. Kesäkuussa 2007 Finnair myi FlyNordicin norjalaiselle Norwegian Air Shuttle -halpalentoyhtiölle. Kaupan seurauksena Finnairista tuli Norwegianin toiseksi suurin omistaja. FlyNordic lentää pääosin Finnairin laivastosta poistuneilla MD-80-koneilla.

Finnairilla on ollut historiansa aikana vain kaksi matkustajien kuolemiin johtanutta onnettomuutta, jotka tapahtuivat vuonna 1961 Koivulahdessa ja 1963 Maarianhaminassa yhtiön toimiessa nimellä Aero Oy.

Lähteet: Wikitravel ja Wikipedia (Viitattu 21.4.2009)

Comments