Lentokentät‎ > ‎

Heathrow (LHR)

Heathrow (ICAO: EGLL, IATA: LHR) on Euroopan suurin lentokenttä ja matkujastamäärällä mitattuna myös maailman vilkkain. Lentokentällä on viisi terminaalia. Kolme lentoyhtiötä lentää Helsingistä Heathrowin kentäälle; Finnair ja Blue1 käyttävät terminaalia 3, ja British Airways pääosin uutta terminaalia 5. Lentojen myöhästely ei ole epätavallista johtuen lentoliikenteen suuresta määrästä.

Kentältä pääsee pois useilla eri yhteyksillä:
* Nopein: Heathrow Express-juna Paddingtonin asemalle. Matka kestää 15 minuttia ja juna operoi 15 min. vuorovälein, 15,50£.
* Halvin: Piccadilly-linja Lontoon keskustaan Lontoon metrolla, 50 min. Halvimmalla pääsee kysymällä Oyster-korttia. Yksittäismatkat 3,5£ oysterilla (vaatii 3 punnan talletuksen, palautetaan vierailun päätyttyä) ja 4£ paperilipulla.
* Mukavin: Ensin Heathrow Expressiä Paddingtoniin, josta taksilla lopulliseen määränpäähäsi. Matka taksilla Heathrowista suoraan Lontoon keskustaan kestää noin tunnin (voi vaihdella ruuhkan mukaan), 45-60£
* Ovelta ovelle: Dot2Dot tarjoaa Heathrow shuttle service -yhteyttä Lontoon keskustaan.
* Lisäksi: Heathrow Connect -rautatieyhteys. Reitti on sama kuin Heathrow Expressillä, mutta matka aika on pidempi johtuen siitä että juna pysähtyy myös muilla asemilla.
* Etelä-Lontoo: Jos olet matkalla Claphamiin tai Waterloohon eteläisessä Lontoossa, ota bussi 285 (tai taksi) Felthamin asemalle (20 min.), ja SouthWest Trains -juna Clapham Junctioniin tai Waterloohon.

Lähde: Wikitravel (Viitattu 8.4.2009)


Heathrown lentokenttä


Comments