Liikkuminen Lontoossa


Metro

Metro eli underground tai tube on hyvä tapa liikkua pitempiä matkoja Lontoossa, sillä liikenneruuhkat ovat yleisiä. Kertalippu maksaa 4£ ja sillä saa matkustaa kerran mistä tahansa minne tahansa, mutta sitä ei kannata ostaa jos aikoo matkustaa enemmän kun kerran samana päivänä. Jo 5,30 punnalla saa yhden alueen off-peak lipun jolla saa matkustaa yhden alueen sisällä (useimmat merkittävimmät matkakohteet ovat ykkösalueen sisällä). Off-peak lipuilla ei saa matkustaa ruuhka-aikoina. Yhden alueen lippu jolla saa matkustaa myös ruuhka-aikoina maksaa 6,40£.
Yhden päivän off-peak-lipun hinta alueille 1-6 on vain 7 puntaa. Liput ostetaan asemilla sijaitsevilta automaateilta. Lue lisää...

Bussilla

Lyhyillä matkoilla bussi on usein nopeampi vaihtoehto kuin metro ja lipun hinta on alhaisempi. Yksittäinen matka maksaa käteisellä £2 ja Oysterilla £0.90.

Taksilla

Taksi Black Cab on hyvä vaihtoehto liikkumiseen vaikka pienikin matka voi maksaa paljon. Brittiläisissä takseissa on mittari, joten hinnasta ei sovita. Visa Electron ei käy maksuvälineenä.

Autolla

Lontoon keskustassa autoilevilta peritään arkisin 7.00-18.00 välisenä aikana ruuhkamaksu, joka on 8-10£.

Kävellen

Lyhyemmät matkat taittuvat helposti kävellen. Ylittäessään katua lontoolaiset jalankulkijat jäävät harvoin odottamaan vihreää valoa, vaan he kävelevät reippaasti punaista päin jos autoja ei tule. Pidä mielessä, että Ison Britannian liikenne on vasemmanpuoleista, ja että kaksisuuntaisella kadulla autot tulevat "väärästä" suunnasta!

Hotellit

Mistä löytää laadukas ja halpa majoitus? Löydä paras hotelli Lontoosta -palvelun avulla tämä hoituu. Tuolta löytyy monia hyviä vaihtoehtoja majoittumiseen. Lontoo on etäisyyksienkin puolesta erittäin iso kaupunki, joten kannattaa huomioida se hotellia valitessa. Jostain reuna-alueelta kestää helposti puolituntia päästä ydinkeskustaan.


Comments